Nieuwe video: Weezer – (If You’re Wondering If I Want You To) I Want You To


De band die ooit doorbrak met een nummer over rock ‘n roll-zanger Buddy Holly, keert terug met hun meest Buddy Holly-achtige single tot nu toe. En jawel, ook de videoclip speelt zich helemaal af in nostalgische jaren vijftig sferen. Regisseur Marc Webb neemt je mee naar een slaperig voorstadje waar alle inwoners worden gespeeld door bandleden van Weezer. Het leven in Weezerville gaat rustig zijn gangetje, totdat Rivers, Brian, Scott en Pat worden opgeschrikt door de komst van een mooie vrouw.

Vanaf dat moment loopt de idyllische sfeerschets van (If You’re Wondering If I Want You To) I Want You To in een hoog tempo uit de hand. Iedereen wordt verliefd op Cloverfield-meisje Odette Yustman, bandleden rijden elkaar per ongeluk omver en een hand wordt afgehakt door een verdwaalde kettingzaag. Rivers Cuomo verovert uiteindelijk Odette’s hart, maar als hij ziet wat ze allemaal heeft aangericht neemt hij meteen de enige juiste beslissing. Bro’s before ho’s, de enige manier om als rockband zeventien jaar bij elkaar te blijven.

Er valt kortom weer genoeg te lachen en het zegt meer over de kwaliteit van Weezer’s andere videoclips dan over het talent van Marc Webb dat If You’re Wondering etcetera nèt de top drie niet haalt (1. Buddy Holly, 2 Keep Fishin’, 3. Pork and Beans). Dit is in alle opzichten een schitterend uitgewerkte videoclip. Hoogtepunten? Teveel om op te noemen, maar let vooral op de prachtige kappers-scene waar Rivers en Brian in drievoud met zichzelf samen zingen, en op die vier olijke kwajongens die gewoon óók worden gespeeld door Weezer.

En de muziek?

Het zevende album is inmiddels gelekt en wij kunnen alvast verklappen dat het een vreselijke plaat is geworden. Hoe vreselijk? Laten we het zo zeggen: Rivers’ duet met Lil’ Wayne is nog niet eens (!) het dieptepunt. Misschien zelfs nog slechter dan Make Believe, maar deze eerste single is toch echt niet onaardig. Weezer probeert wat nieuws maar klinkt nog steeds onmiskenbaar als Weezer. In een ideale wereld had dit het openingsnummer kunnen zijn van een glorieuze comebackplaat waarop de band zichzelf opnieuw uitvindt. In werkelijk is het alleen een lichtpuntje (één van de weinigen) op een Jonas Brothers-achtige plaat over winkelcentra en feestjes die de hele nacht duren.

Met dank aan ThePretender voor de tip.

facebook share facebook share

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Nieuwe video: Weezer – (If You’re Wondering If I Want You To) I Want You To

  1. ThePretender

    Dankjewel. Ik vind het echt een erg goed uitgewerkte videoclip. De sfeer van toen is echt goed gefilmd.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Nieuwe video: Green Day – 21st Century Breakdown | Videoclips

  3. Pingback: De tien beste video’s van 2009, volgens videoclips.blog | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>