Nieuwe video: Robbie Williams – You Know Me


Honderdveertig jaar na de eerste uitgave blijft het verhaal van Alice in Wonderland fascineren. Ook Robbie Williams kan de verleiding van het konijnenhol niet weerstaan en komt via een spiegel terecht in Wonderland. In tegenstelling tot Alice ontmoet hij daar geen wit konijn, maar verandert er zelf in één. Hoe dat afloopt zie je in deze droogkomische Robbie Williams-klassieker (de zoveelste) van regisseursduo Phil Sansom en Olly Williams.

Er is werkelijk niets aan deze video dat wij niet leuk vonden. Allereerst zijn daar de vele fijne details en grapjes van de regisseurs (mevrouw die aan het begin van de video al op een wortel knaagt, zingende slakroppen, een achtergrondkoor van kikkers, familiefoto’s van konijnen aan de muur, lege flessen wortelsap op Robbie’s kamer en natuurlijk zijn briljante imitatie van de MGM-leeuw), maar de echte ster van You Know Me is Robbie zelf.

Hoe het bestaat dat deze man nog steeds geen succesvolle filmcarrière heeft opgebouwd is ons een raadsel. Naarmate de jaren verstrijken verandert Williems langzaam in een soort Bill Murray, ook zo’n acteur die eigenlijk niks hoeft te doen om toch grappig te zijn. Robbie Williams die van een wortel hapt en daarna begint te dansen? Het klinkt op papier niet echt humoristisch, maar zijn onnozele blik maakt dat je iedere seconde van deze video met een glimlach bekijkt.

En de muziek?

Ooit, in 2001 om precies te zijn, nam Robbie Williams een compleet Swing-album op, Swing When You’re Winning om precies te zijn, om uiting te geven aan die specifieke muzikale obsessie. Anno 2009 slaagt hij erin datzelfde swing-geluid achteloos te verwerken in een moderne popsingle. Het shoo ba pa pa pa-koortje achter het refrein is onweerstaanbaar, maar eigenlijk klinkt het hele nummer als een nieuwe klassieker. Supergoed!

Met dank aan HaRRuM voor de tip.

facebook share facebook share

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Nieuwe video: Robbie Williams – You Know Me

  1. michel

    kutnummer en kut videoclip.

      /   Reply  / 
  2. thomas

    /\
    |
    |
    |
    |
    |

    jij bent zeker ook weer zo’n stomme hardcore fan?

      /   Reply  / 
  3. CJ13

    Vind het nummer niet echt bijzonder, clip is wel leuk!

      /   Reply  / 
  4. rene

    dit is echt kut.

      /   Reply  / 
  5. roxanna

    Mooie videoclip, leuk nummer maar iets te sweet en te poppy voor RW

      /   Reply  / 
  6. Meerie

    Ik vind dit nou echt een kerstnummer voor 2009!!
    Robbie is back, super!

      /   Reply  / 
  7. Pingback: Just another word I never learned to pronounce | Videoclips

  8. Pingback: De tien beste video’s van 2009, volgens videoclips.blog | Videoclips

  9. Pingback: Nieuwe video: The Hoosiers – Choices | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>