Nieuwe video: Alexandra Burke – Start Without You


Even wat tegenwicht aan al die video’s met halfnaakte bikinimeisjes. In Alexandra Burke’s vrolijke popvideo Start Without You zijn het voor de verandering niet de vrouwen maar de mannen die uit de kleren moeten. Regisseursduo Max & Dania heeft er tien opgetrommeld die in strakke onderbroekjes met Alexandra mogen fitnessen.

Het idee is leuk, de uitvoering ook (net dat beetje over de top, vol glimmende spierballen en geharste borstkassen), maar toch ontbreekt de knipoog die de vrouwelijke tegenhangers van Start Without You (clips als Call On Me en Satisfaction waarin subtiel de draak werd gestoken met het ‘sexy meisjes’ cliché) zo leuk maakte. De mannen, de gymzaal, de strakke broekjes… alle ingrediënten voor een toffe videoclip zijn aanwezig, maar op één of andere manier lijkt niemand er echt lol in te hebben.

De meeste scenes worden uitgevoerd met een dodelijke ernst die helemaal niet past bij zo’n luchtig onderwerp. Op een bepaald moment mag Alexandra één van de mannen bijvoorbeeld als stoel gebruiken, maar zelfs dan kan er geen glimlach vanaf. Ze blijft strak in de camera kijken en leest geconcentreerd haar tekst voor. Het werkt allemaal wel en Start Without You is best een leuke videoclip, maar er is nooit eens een speels momentje of een cameraman die inzoomt voor een sexy close-up. Zo wordt het natuurlijk nooit wat met die vrouwelijke emancipatie in videoclip-land.

En de muziek?

Alexandra Burke gaat terug naar Jamaicaanse roots (haar vader komt uit Jamaica) en verwerkt wat reggea-invloeden in haar nieuwste single. Het resultaat is… apart. De combinatie RedOne en reggea levert een vreemd soort carnavalsmuziek op waar wij niet echt blij van werden. Catchy is het zeker, maar dan op een vervelende jaren negentig Venga Boys-manier. Leuk dat mevrouw Burke eens wat anders probeert, maar dit experiment is wat ons betreft niet echt voor herhaling vatbaar.

Met dank aan Laurens voor de tip.

facebook share facebook share

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Nieuwe video: Alexandra Burke – Start Without You

  1. Fashion Designer

    No can do van de Sugababes hebben dit concept op een veel betere manier uitgewerkt. Daar zijn de mannen echt sexsymbolen. Hier zijn het gewoon een paar patesertjes.
    En de melodie van het refrein is een rip off van het nummer Zap Mama – Iko Iko

      /   Reply  / 
  2. John

    ‘Het lijkt echt een smurfenliedje ofzo :P

      /   Reply  / 
  3. flipflop

    Jeetje wat suf…en de mannen hebben eigenlijk nog steeds te veel stof om het lijf.

      /   Reply  / 
  4. Pingback: Nieuwe video: Ludo – Whipped Cream | Videoclips

  5. Lianne

    Iets voor een kinderfestival ofzo? Al vraag ik me sterk af of het zelfs daar in de smaak valt.. :’)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>