Nieuwe video: Ludo – Whipped Cream


Epische homo-erotische videoclip vol houthakkers, gewichtheffers, nerds met stropdassen, automonteurs, suggestieve dansjes, zwaar gereedschap en slagroom – heel veel slagroom. Let je op Alexandra Burke? Dit is hoe je een lollige video maakt met en over mannelijke sekssymbolen.

Eerst denk je dat Whipped Cream een standaard rock-video wordt van een band die zich bij wijze van gimmick heeft verkleed als nerds. Het wordt pas leuk als Ludo tijdens het refrein hun sexy dansje inzet. Het plan was ongetwijfeld om de vrouwtjes het hoofd op hol te brengen, maar het maakt vooral indruk op de mannelijke gewichtheffer die om één of andere reden ook in het publiek staat.

Daarna wordt Whipped Cream in een hoog tempo onzinniger. Een automonteur likt slagroom van zijn gereedschap, een houthakker begint midden in de zaal hout te hakken en een timmerman geeft een sexy demonstratie van zijn nieuwe cirkelzaag. (Alle mannelijke cliché’s worden overigens gespeeld door bandleden van Ludo). Op het laatst houden ook de vrouwen het niet meer en de video eindigt in een orgie van slagroom, muziekinstrumenten en foute dansjes.

En de muziek?

Misschien komt het door de nerderige outfits, maar de eerste band waar wij bij het zien van deze clip aan moesten denken was Weezer. Ongeveer hetzelfde imago en ook ongeveer dezelfde muziek. Goed nieuws zou je denken, vooral nu Weezer zelf definitief de weg kwijt lijkt (iedereen die het Red_Album heeft gehoord weet wat we bedoelen), maar zo goed is Ludo nu ook weer niet. Hoe grappig Whipped Cream ook is, Ludo klinkt meer als een feestband dan als een serieuze vervanger van Weezer. Leuk hitje, maar wij zoeken nog even verder.

Met dank aan Mina voor de tip.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>