Nieuwe video: One Direction – One Way Or Another

Eigenlijk staat heel deze release in het teken van Comic Relief. Zo gaat onder meer de volledige opbrengst van One way or another (teenage kicks) naar het goede doel. Maar ook het budget dat normaal zou worden ingezet voor de videoclip – en dan praten we over honderdduizenden euro’s – wordt opzij gehouden voor kansarme kinderen. Een mooi gebaar! En daarom is het voor deze keer niet zo erg om naar een selectie tour-beelden te kijken.

En eigenlijk nog een best leuke selectie ook. We zien hoe het vijftal zichzelf entertaint tussen de shows door, in gigantische steden als Tokio en New York. Het moet worden gezegd: deze vijf jongens lijken oprecht plezier met elkaar te hebben. En zolang er geen scheve gezichten ontstaan, wat nog wel eens het geval is bij boy- of girlbands, hebben ze vooral steun aan elkaars aanwezigheid.

Aan het begin leggen Niall, Liam, Louis, Zayn en Harry nog even uit wat Comic Relief precies inhoudt, want er is een grote kans dat hun doelgroep daar geen moment bij stil heeft gestaan. Daarna verschijnen de jongens in beeld met de welbekende rode neusjes, die massaal zullen worden gedragen tijdens Red nose day op 15 maart. Eigenlijk begin ik steeds meer te begrijpen waarom deze groep zo ongelofelijk populair is; het zijn gewoon ontzettend leuke knullen.

Overigens, zoals van de week bekend gemaakt, heeft ook de Britse premier een klein rolletje in deze clip.

De muziek
De nummers zijn dan origineel niet van One Direction, ze passen de jongensgroep wel als gegoten. De springerige melodie en het meezingbare refrein lijken voor de band gemaakt. Voeg daar nog wat echo’s en handgeklap aan toe en je hebt net zo’n frisse single als het eigen repertoire van de heren. Ik gebruik het woord nog maar eens: kauwgomballen-pop, maar dan wel hele goede.

Clip-oordeel

Meer van One Direction:
Nieuwe video: One Direction – Kiss You

Nieuwe video: One Direction – Little Things

Nieuwe video: One Direction – Live While We’re Young

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Nieuwe video: One Direction – One Way Or Another

  1. rita

    waarom geen plaatje van zayn erbij??

      /   Reply  / 
  2. Dominica

    Ik moet zeggen dat ik de clip eigenlijk best wel leuk gedaan vind :-) En ik hou van dit liedje (maar dan eigenlijk wel liever de Blondie-versie ;-) )

      /   Reply  / 
  3. Kees de Jager

    Een videoclip maken hoefd echt geen tonnen te kosten; vooral niet als je de songwriter en producent van Beyonce bent en Toby Gad heet. Met een beetje knutselwerk op de computer kom je al een heel eind. En als je dan de nr-1 westerse ster uit de Aziatische chards ter beschikking hebt, dan is een clip maken een peulenschil.
    We hebben het natuurliojk dan niet over zomaar een ster, nee dan hebben we het over
    een zangeres die wereldwijd nummer 1 hits zingt, zo ook op de US Bilbaord Hot 100 etc.
    Link toegevoegd

      /   Reply  / 
  4. Luftersel

    Doe normaal -.-

      /   Reply  / 
  5. Kees de Jager

    Nog eentje. Opgeomen op lokatie en in de studio bij Sting producer Kipper Eldridge

      /   Reply  / 
  6. vinn

    Blijft een goed nummer. Glee deed deze ooit in een mashup met Hit me with your best shot. Dat paste beter bij elkaar.
    Ik vind OD version wel goed, en hun doelgroep kent waarschijnlijk het orgineel niet eens.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>