Nieuwe video: Taylor Swift – Style

style

Een era kan bijna niet beter verlopen dan 1989 van Taylor Swift. Ze maakte hiermee de switch van country- naar popmuziek en sindsdien verandert alles wat ze aanraakt in goud. Haar eerste twee singles werden gigantische hits en inmiddels is het tijd voor de opvolger. De derde single van het album is ‘Style’, waarvan de langverwachte videoclip zojuist in première is gegaan.

De videoclip. Prachtige clip van Taylor Swift over een alles overweldigende verliefdheid, waarin wordt gespeeld met licht- en schaduweffecten, projecties, spiegelingen en overvloei-modi. Fotografen zullen hun vingers aflikken bij zoveel stijlvol beeldmateriaal. Het is heel anders ook dan haar twee vorige clip – Shake It Off was een dansvideo en in het verhalende Blank Space mocht Taylor een schizofreen vriendinnetje spelen – waarmee Taylor haar veelzijdigheid dit era nog maar eens onderstreept. Misschien wel haar beste clip so far.

En de muziek? Op Style experimenteert Taylor niet alleen met pop, maar ook – weliswaar voorzichtig – met electro en poprock. Het is allemaal zo goed geproduceerd dat het aanvoelt alsof ze al jaren thuis is in deze genres. Het refrein doet me een beetje denken aan Teenage Dream van Katy Perry. Luchtig en lichtzwoel. Ideaal voor de naderende lente.

Lees ook: Taylor Swift – Shake It Off
Lees ook: Taylor Swift – Blank Space

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>