Nieuwe video: LCD Soundsystem – North American Scum


Amusante nieuwe videoclip van LCD Soundsystem (bijna altijd goed voor een amusante videoclip) die een heel ander licht werpt op de maanlanding 40 jaar geleden. Het mallotige verhaaltje is van zichzelf al grappig genoeg, maar de echte ster van deze video zijn de nostalgische special effects. Hopeloos verouderd, maar o zo charmant.

Alleen al in beeldkwaliteit heeft deze videoclip inderdaad wel wat weg van de groezelige videobeelden vanaf de maan zoals die in iedereen’s collectieve geheugen staan opgeslagen. Maar daar beginnen de referenties pas. De ouderwetse science fiction effecten (wazige lichtvlekken als laserstralen en wat dacht je van die prachtige vector-graphics?) refereren aan teveel verschillende films en tv-series om op te noemen. Als er op het einde van de clip ook nog een knipoog wordt gemaakt naar het bizarre eind van Kubrick’s film 2001 weten we het zeker: regisseur Ben Dickinson is een groot fan van science fiction.

En de muziek?

Wat een goed nummer! Het vorige album van LCD Soundsystem heeft vorig jaar overuren gedraaid in mijn CD-speler en ik ben blij om te horen dat James Murphy weer terug is om dat trucje nog eens dunnetjes over te doen. LCD Soundsystem klinkt als een punkband die dance-muziek speelt (in feite is het eerder een DJ die punkmuziek speelt, maar die vorige omschrijving past beter). In de tekst verontschuldigt Murphy zich voor het feit dat hij uit Amerika komt, maar dat vergeven we hem graag zolang hij dit soort prachtige muziek blijft maken.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Nieuwe video: LCD Soundsystem – North American Scum

  1. Pingback: Nieuwe video: LCD Soundsystem - New York I love you, but you’re bringing me down | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>