Nieuwe video: Aram MP3 – Not Alone

notalone

We zitten alweer in het voorjaar en dat betekent dat het Eurovisie Songfestival eraan zit te komen. Net als vorig jaar zal ik op deze blog zoveel mogelijk videoclips bespreken van deelnemers. De aankomende editie van het Songfestival vindt plaat op zaterdag 10 mei. De meeste landen moeten echter eerst nog de halve finales overleven. Nederland zal, evenals België, aantreden in de eerste halve finale op 6 mei; de tweede staat vervolgens gepland voor 8 mei. Vandaag aan de beurt in onze rubriek de Armeense inzending, Aram MP3 met Not Alone.

Waarom kijken? De videoclip van Not Alone ondersteunt het dramatische gevoel van het nummer. Dat gaat namelijk over menselijke liefdesrelaties en dan vooral over de vele drama die daarmee gepaard gaat. We zien Aram MP3 – artiestennaam van Aram Sargsyan – verwikkeld in een innerlijke strijd. Na een woordenwisseling met zijn vriendin flitst een keur aan emoties voorbij; angst, verdriet, woede, frustratie. Eigenlijk is de clip een mini-soap. De dramatiek wordt nog eens extra aangedikt door close-ups van instrumenten en een tragisch kijkende Aram. Ja, de weg kan soms behoorlijk hobbelig zijn voor een verliefd koppel.

En de muziek? Als de voortekenen ons niet bedriegen is dit één van de grootste kanshebbers voor de overwinning. Armenië staat hoog in de polls en bij de bookmakers en de videoclip is in een week tijd al bijna anderhalf miljoen keer bekeken (ter vergelijking: Calm After The Storm is in diezelfde periode nog geen 100.000 keer bekeken). Maar is de muziek ook goed? Aram MP3 wijkt met Not Alone in ieder geval behoorlijk af van de geijkte songfestival-paden. Het nummer lijkt nog te beginnen als een traditionele ballad, maar transformeert halverwege tot een krachtig staaltje dubstep. Gelukkig zónder modulatie of al te theatrale climax. Hier gaat beslist een groot publiek voor stemmen, maar van een eerste plaats ben ik nog niet overtuigd.

Eerder besproken van de aankomende editie van het Songfestival:
TEO – Cheesecake (Wit-Rusland)
The Common Linnets – Calm After The Storm (Nederland)

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: Aram MP3 – Not Alone

  1. Iva

    Zeker niet het beste van dit jaar, ben er zelfs niet eens fan van. 12/37. Hoop dat je ook Israel en Romanië reviewd :)

      /   Reply  / 
  2. Art

    Deze jongen kan zoo veel jammer dat ze geen geschikte nummer konden vinden voor hem. Verloren kans van Armenie

      /   Reply  / 
  3. Bert

    Ik vind het het beste nummer dit jaar!!!

      /   Reply  / 
  4. Arsen

    Grf

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>