Gloednieuwe track: Michael Jackson – Blue Gangsta

bluegangsta

Vandaag is het ‘nieuwe’ album van Michael Jackson uitgekomen en de recensies zijn bijzonder positief. In tegenstelling tot de eerste postume plaat – Michael – die snel bij elkaar was geflanst en door fans en media onmiddellijk werd neergesabeld. Voor Xscape is de tijd genomen en dat hoor je.

Slechts acht nummers staan erop. Er is dus gekozen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Oude demo’s – die ook in de daadwerkelijke versie te beluisteren zijn – werden opgepoetst door hippe producers. Zo komt het dat de plaat helemaal van 2014 klinkt. Eén van de uitschieters vind ik persoonlijk Blue Gangsta. Hierin hoor je de Michael van Smooth Criminal, op de toppen van zijn kunnen. Er wordt een onderhuidse spanning gecreëerd, die tot het einde van het nummer wordt vastgehouden.

Vorige keer schreef ik dat de eerste single (Love Never Felt So Good) een samenwerking was met misschien wel de nieuwe popkoning, Justin Timberlake. Dat konden sommige fans niet appreciëren. Daarmee bedoelde ik natuurlijk niet dat Michael vervangen wordt, maar eigenlijk gewoon wie er in het gat is gestapt dat Michael heeft achtergelaten. Justin volgens mij onder anderen, en ook Pharrel Williams.

Lees ook: Michael Jackson / Justin Timberlake – Love Never Felt So Good

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>