Nieuwe muziek: Maroon 5 / Gwen Stefani – My Heart Is Open

myheartisopen

Gisteren is het nieuwe Maroon 5 album uitgebracht, met de korte titel ‘V’ – het betreft namelijk de vijfde plaat van de band. Het album is gevuld met een dozijn popsongs, waarvan de afsluiter het meest in het gehoor springt. Dat nummer, My Heart Is Open, is namelijk een samenwerking met niemand minder dan Gwen Stefani.

Om eerlijk te zijn ben ik na het tweede album van Maroon 5 afgehaakt, omdat zij enkel nog generieke radiosongs afleverden. En dat is helaas niet anders op V, een verlengde van Overexposed uit 2012. Nergens wordt het spannend. En zodra het spannend dreigt te worden, zet Adam Levine toch weer die alles overstemmende kopstem op. Ja, dat is het handelsmerk van de band, maar je wordt er op een gegeven moment immuun voor.

Ik was wel erg benieuwd naar My Heart Is Open, want Gwen Stefani blijft iets heel speciaals houden. En wat is het heerlijk om de stem van de frontvrouw van No Doubt, die later ook solo grote successen boekte, weer eens te horen. Ook al weet het nummer me nauwelijks te raken, voor mij is dit het hoogtepunt van de nieuwe Maroon 5-plaat. En dan vooral de stukken dat Adam niet aan het gillen is met die kopstem.

Lees ook: Maroon 5 – Maps

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>