Nieuwe video: De Jeugd Van Tegenwoordig – Een Barkie

eenbarkie2

Geanimeerde versies van de Jeugd Van Tegenwoordig besteden Een Barkie aan drank en frikandellen.

Waarom kijken? Het is alsof je naar een computergame zit te kijken, de mannen van De Jeugd Van Tegenwoordig blazen Garry’s Mod nieuw leven in. Kijk maar naar de overeenkomsten tussen deze gameplay en onderstaande video. Het verschil is dat er hier niemand hoeft te worden gegijzeld of afgeknald. De jongens sjokken namelijk in wazige toestand langs uiteenlopende locaties. Dat begint nog redelijk normaal op het Leidseplein in Amsterdam, maar voert je als kijker al snel langs vliegende frikandellen en vierkoppige slangen. Uhm, juist ja.
Waarom niet kijken? Ze gaan er weer op en erover, zoals eigenlijk in de meeste van hun video’s. Toch had ik deze clip waarschijnlijk sterker gevonden als hij niet uitmondde in één groot rariteitenkabinet. Het idee is namelijk op zich al leuk genoeg en dat einde is nu wel heel erg lelijk.
En de muziek? (edit) Een barkie is dus 100 euro die je uit de muur trekt om een avondje flink door te halen. Zo’n nacht waarin je je zelf een delirium zuipt en je vervolgens kruipend naar huis gaat. Ik vind het mooi dat zo’n banaal onderwerp is verpakt in zo’n prettig klinkend liedje. En gelukkig houdt De Jeugd die sirenes van de vorige keer achterwege.

Meer van De Jeugd Van Tegenwoordig: De Formule * Hollereer * Applaus

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: De Jeugd Van Tegenwoordig – Een Barkie

  1. emil

    Een barkie is geen snack maar een briefje van 100.

      /   Reply  / 
  2. henk

    Wat Emil zegt.
    Enne.. De link naar Bol.com begrijp ik niet helemaal…….
    (onder ‘muziek’)

      /   Reply  / 
  3. Malek

    Laatste paar platen van de Jeugd vind ik helemaal niks!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>