Nieuwe video: Indila – Love Story

De Franse Indila is gelukkig niet al te voorzichtig met het uitbrengen van clips. ‘Love Story’ is alweer de vijfde van haar debuutalbum Mini World, en wederom geregisseerd door Karim Ouaret.

De videoclip. Aan het begin van de clip wappert er een stuk papier door de lucht, wat erop wijst dat de verschillende videoclips van Indila met elkaar verbonden zijn. Dernière Danse eindigt er namelijk mee dat eenzelfde stuk papier uit de handen van Indila schiet. Het kan natuurlijk een belastingdocument zijn, maar we gaan er voor het gemak maar even vanuit dat het een liefdesbrief betreft. Liefde is namelijk een centraal thema in Indila’s liedjes en clips.

De brief heeft een behoorlijke tocht gemaakt, ver weg van Parijs, en waait pardoes de kamer van een klein jongetje binnen. Het dwarrelt neer naast een kristallen bal. De kleuter krijgt daarin een oude man te zien, die het graf van zijn grote liefde bezoekt en even later flashbacks heeft naar de tijden dat zij nog in leven was. Dit daadwerkelijke liefdesverhaal, waar de titel naar verwijst, wordt lichtelijk overschaduwd door Indila op een ijsschots. Mét bloten benen. Maar sprookjes gaan nu eenmaal niet over temperatuur-verschillen. Het ziet er allemaal weer piekfijn uit, maar het verhaal wordt deze keer letterlijk wat ondergesneeuwd.

En de muziek? Als je Love Story een fijn liedje vindt, raad ik aan het hele album van Indila te beluisteren. Inmiddels heb ik Mini World in mijn iTunes staan en dat luistert heerlijk weg. Het zijn aandoenlijke, vaak ietwat treurige liedjes, waarvoor je absoluut de Franse taal niet meester hoeft te zijn om ze te kunnen volgen. Laat je meevoeren door Indila’s hartverscheurende vocalen en de wonderschone, sprookjesachtige arrangementen.

Lees ook: Indila – Tourner Dans Le Vide
Lees ook: Indila – Dernière Danse

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Indila – Love Story

  1. Sara

    Is het iemand bekend hoe de acteur heet die de jongere man speelt?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>