Nieuwe video: Lana Del Rey – Burning Desire

Lana Del Rey is één van de favorieten van deze blog, dat mag je best weten. Haar video’s zijn onderscheidend, donker, mystiek en vaak wat somber. En meestal zijn ze niet vanuit commercieel maar vanuit artistiek oogpunt gemaakt, wat zorgt voor sferische taferelen. Burning Desire is wederom een prachtige clip, maar helaas wel één lange reclamespot voor de nieuwste Jaguar.

Terwijl Lana het nummer op de voor haar zo bekende manier brengt, op een podium voor een lege zaal, zien we in andere shots een Jaguar van de F-TYPE serie voorbij razen. Het geeft haar songtekst een iets te letterlijke betekenis. Lana zingt namelijk wel I drive fast, wind in my hair | I push you to the limits, ‘Cause I just don’t care, maar het nummer gaat natuurlijk niet over het besturen van zo’n snelle auto.

Dit overstijgt de product placement die we van andere clips kennen. Sterker nog, deze clip is gemaakt met de Jaguar als uitgangspunt. Daarvoor moeten we Lana toch even op haar vingers tikken, want dat heeft ze helemaal niet nodig. Natuurlijk, als je door de commercie heen prikt, blijft dit alsnog een mooie melancholische clip, maar wel haar minst oprechte tot nu toe.

De muziek
Gelukkig is er met de muziek niets mis. Lana zingt nog hijgeriger dan ze normaal al doet, fluisterend haast, maar ze is dan ook vervuld met verlangen. Vooral die bridge vanaf 2:19 doet vermoeden dat Lana in gedachten bij haar droomman is. Een nummer om helemaal onder je huid te laten kruipen.

Clip-oordeel

Meer van Lana Del Rey:
Nieuwe video: Lana Del Rey – Ride
Nieuwe video: Lana Del Rey – National Anthem
Nieuwe video: Lana Del Rey – Bel Air
Nieuwe video: Lana Del Rey – Summertime Sadness

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: Lana Del Rey – Burning Desire

  1. sven

    Wel weer mooi, al kijkt ze altijd alsof haar leven ondraaglijk zwaar is. Zal wel meevallen met zoveel miljoenen op je bankrekening.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Nieuwe video: Lana Del Rey - Summer Wine | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>