Nieuwe video: Kanye West – Good Morning


Totaal onverwachts is er een nieuwe videoclip van Kanye West gelekt. Extra vreemd omdat Good Morning helemaal niet is aangekondigd als single. Officieel zou 'Flashing Light' de vierde single van Graduation worden, maar er zijn óók geruchten dat Kanye afgelopen weekend bezig is geweest om een videoclip op te nemen voor 'Homecoming'. Dus wat daar allemaal aan de hand is, ik weet het niet. Misschien is Kanye van plan om Beyonce achterna te gaan en videoclips op te nemen voor alle tracks van Graduation? (In dat geval ben ik blij dat ik het album nog niet heb gekocht, er komt vast een nieuwe versie met DVD en bonustracks). Hoe dan ook, de videoclip bij Good Morning is fantastisch! Kom snel allemaal kijken.

Takashi Murakami, de illustrator die de albumhoes van Graduation heeft ontworppen brengt zijn teddybeertje tot leven in deze spectaculaire animatievideo. Het is een schattig klein verhaaltje waarin allerlei futuristische snufjes bijna terloops voorbij komen. Japanners zijn daar altijd al goed in geweest. We zien vliegende auto's, monorails en holografische reclameborden. Maar het wordt allemaal zo vanzelfsprekend gepresenteerd dat je er nauwelijks bij stilstaat.

En trouwens, je bent ook veel te druk bezig om medelijden te hebben met dat arme beertje. Het enige wat hij wil is zijn diploma ophalen, maar het zit hem echt op alle mogelijke manieren tegen. Hij slaapt door zijn wekker heen, zijn auto is kapot, bij de bushalte staat een rij van hier tot Tokio, hij mist op een haar na de trein en hij wordt eh… opgegeten door een wolk. De animatie is van een hoog niveau, alle figuurtjes zijn geweldig ontworpen en ik ben onder de indruk van de achtergronden. Die zien er mooi genoeg uit om handgeschilderd te zijn, maar keer op keer blijken ze toch weer volledig 3D zodra de camera er doorheen begint te bewegen draaien. Schitterende videoclip, applaus voor West en Murakami!

En de muziek?

Het liedje heet niet alleen Good Morning, het klinkt ook echt als een rustig liedje om plezierig de dag mee te beginnen. Het klinkt allesbehalve hip hop wanneer Kanye West bizarre koortjes (wuuuuhooeeeewieeehieeeewooooohoooohoooo!) inzet om de slaap uit je ogen te wrijven, maar wat is het een leuk liedje! Ik vind nog steeds dat Kanye een véél betere producer is dan een rapper, maar voila… als zijn producties zó enorm goed zijn dan kun je bijna niet anders dan hem vergeven voor die matige raps.

Zie ook:
- Nieuwe video: Kanye West/T-Pain – The Good Life
- Nieuwe video: Kanye West – Stronger
- Nieuwe video: Kanye West – Can't Tell Me Nothing

facebook share facebook share

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Nieuwe video: Kanye West – Good Morning

  1. iat

    ik vin dese lied vet en die clip ook hou er van vet geinig clip!!! kanye is egt goed besig

      /   Reply  / 
  2. david

    hoi,
    good morning is niet de nieuwe single ;) het is een clip die hij en zn disigner speciaal heeft gemaakt voor de fans, een soort van extra’tje. flashing lights word de 4de single van het album (4de dus) en daarna homecoming samen met chris martin (5e dus) toen hij dit weekend de clip wilde schieten voor homecoming kwam het onverwachtste bericht dat zn moeder is overleden, dit heeft waarschijnlijk het gevolg dat het concert dat op 19 nov in de hmh amsterdan niet door gaat ;) heel tragische tijd dus voor ‘ye

      /   Reply  / 
  3. Hupy

    2 woorden…..

    “Good morning”

      /   Reply  / 
  4. Dasa

    Hijs echt goed!!

    10x beter dan 50cent..

      /   Reply  / 
  5. Sheila

    kkkkkanye!

      /   Reply  / 
  6. Katja

    er is ook een goodnight, daar is geen videoclip van, is ook een vet nr!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>