Nieuwe video: Black Eyed Peas – Imma Be Rocking That Body


Welkom bij Imma Be Rocking That Body, een videoclip zo ambitieus dat één liedje niet genoeg was. Daarom hebben de Black Eyed Peas twee nummers achter elkaar geplakt als soundtrack voor dit ruim tien minuten durende science fiction epos. Hoe en of MTV dit gaat uitzenden weten wij ook niet, maar episch is het wel. Kijk mee hoe de mensheid in opstand komt tegen de robots.

Het verhaal opent helaas met een scene die zo slecht is geacteerd dat je je afvraagt hoe je de rest van de clip ooit nog serieus moet nemen. (Jammer, want de thematiek die wordt aangesneden is opzich wél interessant. Wij voorspellen dat Will.I.Am’s uitvinding binnen vijf jaar realiteit wordt). Zodra de eerste metershoge robot uit de lucht komt vallen is “serieus nemen” echter helemaal niet meer aan de orde. Imma Be Rocking That Body blijkt een waanzinnige achtbaanrit waarbij het juist helpt om niet teveel na te denken.

De mensheid is gevangen in iets dat regisseur in iets dat regisseur Rich Lee een “time loop” noemt. Als een plaat die blijft hangen wordt dezelfde seconde eindeloos herhaald. Fergie is de enige die zich normaal kan bewegen. Nadat ze eerst de overige drie bandleden heeft bevrijd gaan de Black Eyed Peas aan de slag om de mensheid wakker te schudden. De kwaadaardige robots zijn daar aanvankelijk niet blij mee, maar zodra Rock That Body uit de speakers schalt kunnen zelfs zij het ritme niet weerstaan. Het is alsof je kijkt naar Transformers: The Musical, een over-de-top spektakel waarin mens en machine met elkaar verbroederen dankzij de muziek.

En de muziek?

Die hoge score hebben de Black Eyed Peas te danken aan Rock That Body. Helaas voelen de eerste vijf minuten (Imma Be) als een veel te lang intro dat maar niet op gang wil komen. Behoorlijk slaapverwekkend, maar alles is vergeven als Rock That Body eenmaal losbarst. Een nummer dat klinkt als iets dat Thomas Bangalter en Guy-Manuel de Homem-Christo (a.k.a. Daft Punk) nog waren vergeten op te nemen voor hun Discovery-album. Fergie’s vervormde zang is behoorlijk irritant, maar zelfs dat kan de pret niet drukken. Wat ons betreft de beste Black Eyed Peas-single in een hele lange tijd.

Met dank aan MusicNote voor de tip.

facebook share facebook share

26 Reacties // Reageer

26 thoughts on “Nieuwe video: Black Eyed Peas – Imma Be Rocking That Body

  1. j006t

    Was ik niet de eerste?!?! :(

      /   Reply  / 
      1. j006t

        Ahah, oke.
        Dan gaat alle eer naar MusicNote! ;)

          /   Reply  / 
        1. MASIS

          C-H-I-L-D-I-S-H

            /   Reply  / 
          1. marc

            L-O-S-E-R

              /  
        2. diepezucht

          joo6t, dat is inderdaad echt kinderachtig! ga gewoon ergens een dansje doen als je zo graag aandacht wilt!

            /   Reply  / 
    1. d00dle

      tss. dit is triest zeg. alleen maar erkening willen. en waarom? omdat je een link heb gepost. knap hoor! allemaal even klappen voor j006t! hoop dat je moeder trots op je is

        /   Reply  / 
  2. APATENAPAAT

    hahaha boeie hij staat er teminste op!

    heb je die van jiggy dje al gechecked?

      /   Reply  / 
  3. mark

    Geweldige video!!!!!Dat die maar snel op tv te zien mag zijn!

      /   Reply  / 
  4. MASIS

    Marc:

    C-H-I-L-D-S-H

      /   Reply  / 
    1. Robert

      Over kinderachtig gesproken…

        /   Reply  / 
      1. MASIS

        Och heb je hem ook weer.

          /   Reply  / 
        1. j006t

          Masis, alsjeblieft!
          Ik geef toch alle eer aan MusicNote!
          Was valt er dan nog te zeuren? :s

            /   Reply  / 
          1. MASIS

            Tuurlijk is dat goed maar het is sowieso kinderachtig om erover te beginnen! Who cares wie hem heeft getipt. Hij staat er nu toch? Maargoed het is nu wel duidelijk.

              /  
          2. Jeroen65

            @ Masis: Echt he?:S What the fuck boeit het nou wie hem eerder heeft getipt…wees blij dat de clip op de blog staat. Ik tipte nummers ook wel eens eerder, maar het boeit me echt niet als iemand anders dan als tipper genoemd wordt. Het gaat mij er om dat de video op de site komt. Gewoon gezeik om niks dus…!

              /  
  5. AAPJE

    beste zin: IMMA BE AN UPGRADED NEW NIGERO

      /   Reply  / 
  6. SL

    @MASIS: Volgens mij heb jij ook al 100 keer gezegd dat je iets eerder had getipt dan iemand anders hoor. Beetje hypocriet misschien…

      /   Reply  / 
    1. Willem

      Het valt me zowieso op dat MASIS vaker problemen heeft als iemand anders iets zegt dat hem niet bevalt. Misschien is het verstandig om niet overal een probleem van te maken, je mag best wat tegen een ander zeggen, maar houd het leuk.

        /   Reply  / 
      1. jos

        idd willem!!

          /   Reply  / 
    2. MASIS

      @ SL:

      Over hypokriet gesproken. Aan jouw commentaar hebben we natuurlijk niks. Dat is gewoon gezeik en onzin. Kom eerst eens met bewijzen aanzetten voordat je over van alles en nog wat begint te lullen.

      OT:

      Geweldige clip! Fergie is geweldig…XD

        /   Reply  / 
  7. PINHEAD

    Jow J006t vroeg alleen maar of hij niet eerder was met de tip en hij zei daarna ook nog netjes dat alle eer naar MusicNote ging. Wat is daar zo kinderachtig aan?!
    Mij boeit het ook niet als bijv. een ander bij het bedankje van de tip staat in plaats van mijn naam ook al was ik de eerste, maar sommige mensen vinden dat wel leuk! Wie ben ik dan om daar wat over zeggen…
    Beetje respect voor een ander kan geen kwaad lijkt me…

    Maarja nu even over de video: Echt supervet! Ik vind het nu al 1 van de beste video’s van het jaar! En de muziek is ook echt sick, vooral ‘Rock That Body’, bij dat nummer ging m’n volumeknopje echt op 10. Hoop dat ie snel op tv komt!!

      /   Reply  / 
  8. Pingback: Nieuwe video: Toni Braxton – Make My Heart | Videoclips

  9. Pingback: Nieuwe video: Eminem – Not Afraid | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>