Nieuwe video: Travie McCoy/Bruno Mars – Billionaire


Travie McCoy mag ons graag op het verkeerde been zetten. Juist bij een liedje over geld verdienen tot je jezelf een biljonair mag noemen maakt hij een simpele videoclip over tevreden zijn met weinig, je bezittingen weggeven en een algehele ondertoon van ‘geld maakt niet gelukkig.’ Eén van de twee boodschappen is vast ironisch bedoeld, maar welke?

Zeggen jullie het maar. Het liedje maakte een oprechte indruk, maar de videoclip eigenlijk ook. Travie McCoy en Bruno Mars (we hebben de neiging om ‘bekend van Nothin’ On You‘ achter zijn naam te schrijven, maar waarschijnlijk weet iedereen dat wel) hangen rond in een skatepark, spelen akoestische gitaar op het strand, rijden ‘s avonds naar een feest en zien er allebei intens gelukkig uit – ook al zijn ze in deze videoclip duidelijk nog geen biljonairs. (Trouwens! We vertalen Billionaire nu wel zo makkelijk als biljonair, maar het getal dat de Engelse taal bedoelt met ‘billion’ (1.000.000.000) is hetzelfde getal dat wij een miljard noemen. Maar dat geheel terzijde).

Zo weinig als ze hebben, zo makkelijk doen Travie en Bruno erover om zelfs hun laatste bezittingen weg te geven. Als ze onderweg iemand tegenkomen met een kapot skateboard, dan krijgt die arme jongen gewoon Travie’s skateboard. Hetzelfde geldt voor een graffiti-spuiter die even zonder verf zit en uiteindelijk geeft Travie zelfs zijn auto cadeau aan een voorbijganger. Allemaal heel vriendelijk en het levert een vrolijke videoclip op, maar op die manier wordt Travie natuurlijk nooit een miljardair.

En de muziek?

Een vrolijk niets aan de hand liedje dat in Amerika al verrassend succesvol schijnt te zijn. Persoonlijk horen wij het niet echt. Billionaire is niet vervelend maar wat ons betreft ook niets speciaals. Het liedje kabbelt gewoon voorbij zonder al te veel indruk – positief of negatief – achter te laten. Niet onaardig maar zowel Travie als Bruno kunnen volgens ons beter.

Met dank aan APATENAPAAT voor de tip.

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Nieuwe video: Travie McCoy/Bruno Mars – Billionaire

  1. Debby

    Ik vind dit juist een heel lekker nummer. Bruno zingt alles zo gemakkelijk en heeft een geweldige stem en Travis (why Travie?) doet ook goed zijn best. De clip is misschien wat minder, maar vind het nummer erg lekker en draai het geregeld op een dag. Verslavend nummer en wie weet wel voor ‘n tijd een n1 hit notering in de Nederlandse charts? Ik zie het ook wel een dikke zomerhit worden (:

      /   Reply  / 
  2. erik

    Voor de goede orde: ik heb die naamsverandering ook niet bedacht. Het is Travis die zichzelf ineens Travie noemt. Zie bijvoorbeeld het hoesje van deze single:
    .
    http://30.media.tumblr.com/tumblr_kyptcu1WTZ1qz7vc8o1_500.jpg
    .
    Voor de rest… tja, hopelijk groeit het nummer dan nog als ik hem vaker hoor. We zullen zien.

      /   Reply  / 
  3. Debby

    O nee Erik, dat wou ik ook niet zeggen. Ik bedoel het in ‘t algemeen, aangezien hij altijd door het leven ging als Travis, daarom vroeg ik me dat ook af. Zal wel als koosnaampje bedoeld zijn of zoiets dergelijks. Maargoed, eerst maar zien of het nummer hier aanslaat, want ondertussen heb ik wel gezien dat het nummer bij ons Nederlanders her en der goed word beluisterd. We’ll see in time (:

      /   Reply  / 
  4. Lea

    Dit nummer is geweldig! Het minimimalistische is juist hetgene wat het geniaal maakt IMO.Maar heb het ook een aantal keer moeten horen vooraleer ik het goed vond.

      /   Reply  / 
  5. janine

    lekker nummer!! krijg er een zomergevoel van :P

      /   Reply  / 
  6. Pingback: Nieuwe video: Travie McCoy – We’ll Be Alright | Videoclips

  7. Pingback: Nieuwe video: Bruno Mars – The Lazy Song | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>