Nieuwe video: Miike Snow – Rabbit


Het legendarische jongetje met de baard, hij woont in een villa met zijn vier bewaaksters, wordt door een politieagent opgehaald om een wonderbaarlijke gebeurtenis op het strand te verklaren. Zou dit het wonder zijn dat de profeet had voorspeld? Zijne heilige baardigheid pakt zijn 2 Live Crew LP en ziet dat het goed is. De tijd is gekomen.

Een vreemdere video zul je deze week niet tegenkomen. Regisseur Andreas Nilsson (Flash Delirium, This Must Be It, If I Had A Heart) creëert een eigen werkelijkheid waarin zelfs de vreemdste zaken als vanzelfsprekend worden gepresenteerd. Een jongetje met een baard is opzich al vrij apart, maar het is helemaal prachtig om te zien hoe hij snel op zijn troon gaat zitten als de politieagent aanbelt. Net alsof hij de hele dag niets anders doet dan daar zitten en heilig voor zich uit kijken, terwijl wij inmiddels weten dat hij vooral veel danst en spelletjes speelt met de bewaaksters. Het zijn de details die een alternatieve werkelijkheid geloofwaardig maken, dat weet Nilsson als geen ander.

De 2 Live Crew waren trouwens een beruchte hiphop crew uit de jaren tachtig en de hoes van As Nasty As They Wanna Be zag er echt zo uit. De kans dat die exacte situatie zich in het echt voordoet is inderdaad vrij klein, en het bizarre wonder dat zich vervolgens voltrekt lijkt ons dus alleen maar toepasselijk. Heerlijke video, misschien wel Nilsson’s beste tot nu toe.

En de muziek?

Je vraagt je misschien af hoe een band die zulke catchy, melodieuze en toegankelijke liedjes schrijft tegelijkertijd zulke rare videoclips kan maken. Met een “normale” video zouden ze wereldberoemd kunnen worden, dus waarom zo moeilijk? Dat zit zo: Miike Snow is al wereldberoemd. Twee van de bandleden zijn songwriters die hits hebben geschreven voor artiesten als Britney Spears, Kylie Minogue, Madonna, Jennifer Lopeze, Kelis en Christina Milian. Miike Snow is hun hobbyproject waarmee ze precies doen waar ze zelf zin in hebben. Dat het resultaat nog steeds klinkt als iets waar Britney een hit mee zou kunnen scoren, daar kunnen zij ook niets aan doen; ontoegankelijke liedjes schrijven zit gewoon niet in hun genen.

Met dank aan David voor de tip.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Miike Snow – Rabbit

  1. Pingback: Nieuwe video: Sky Ferreira – 17 | Videoclips

  2. Pingback: Nieuwe video: Yeasayer – Madder Red | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>