Nieuwe video: Taylor Swift – Shake It Off

shakeitoff

Taylor Swift scoort in Amerika weer een dikke hit met haar nieuwe single ‘Shake It Off’, waarmee ze deze week binnenkomt op de eerste plaats van de Billboard hot 100. Het nummer werd daar meer dan een half miljoen keer gedownload. (Daarmee voorkomt de country-zangeres overigens dat Nicki Minaj haar eerste nummer 1-hit scoort met Anaconda.) ‘Shake It Off’ is de leadsingle van het later dit jaar te verschijnen album 1989.

Waarom kijken? Hey, een videoclip van Taylor Swift die niet gaat over één van haar vele tragische liefdesbreuken! Dat we dat nog eens mogen meemaken. Ik zou zelfs nog een stapje verder durven gaan: Shake It Off is Taylors leukste videoclip tot dusver! Ze is deze keer niet dat naar romantiek snakkende country-zangeresje, maar een gezellig ogende meid die allerlei dansstijlen uitprobeert. Zo zien we haar in een klassiek balletpak, maar ook in een door hiphop geïnspireerde tijgerprint. Zeker niet alle danspasjes gaan haar even goed af, maar dat maakt de video des te leuker. Bovendien is er een blik dansers opengetrokken dat je naar het scherm doet blijven staren; wat een kunstenaars!

En de muziek? En ook qua muziek blijft het gekwijl achterwege. Shake It Off is een puntig popliedje, duidelijk geïnspireerd door de popmuziek uit de jaren ’80. Wat gezellige blazers erbij, een makkelijk mee te neuriën refrein en Taylor bewijst dat haar houdbaarheidsdatum nog lang niet is verstreken. Check de songtekst van dit nummer via directlyrics.

Lees ook: Taylor Swift – Red

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Taylor Swift – Shake It Off

  1. Annemiek

    Shake it off. een heerlijk nummer en zeker waar!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>