Nieuwe video: Teriyaki Boyz/Pharrell/Busta Rhymes – ZOCK ON!


Het probleem met de Teriyaki Boyz is dat ik nooit precies weet hoe serieus ik deze gasten moet nemen. Het is hiphop uit Japan en de muziek is ongelooflijk creatief, maar het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Bijna alsof dit het Westerse idee is van hoe een Japanse hiphop-groep zou moeten klinken.

En dan is er die krankzinnige lijst wereldsterren met wie de Teriyaki Boyz samenwerken. Hun debuutsingle werd al meteen geproduceerd door Daft Punk! Welke normale hiphopgroep krijgt dat voor elkaar? En na collaboraties met de Beastie Boys, Cornelius, Dan The Automator, DJ Premier, DJ Shadow en Mark Ronson, is er nu dus ZOCK ON! met Pharrell en Busta Rhymes. Volgens mij is het een gigantisch complot.

Het is natuurlijk wel weer briljant, al krijgen we die Japanse krankzinnigheid met deze video wel in kleinere doses toegediend. Simpel en wit was het motto. De mannen in apenpakken, gigantische lipbanken en rappers op de hometrainer spelen frustrerend kleine bijrollen. Hoogtepunt: een houterige Busta Rhymes die wanhopig probeert te breakdancen.

En de muziek?

Lekker zuigende (op de goede manier) Neptunes-productie. Vooral die synth lijnen stuiteren echt alle kanten op. Het zou pure chaos moeten zijn, maar op een één of andere manier vliegt het nummer toch niet uit de bocht. Wie of wat de Teriyaki Boyz ook zijn, ze halen wel het beste in al hun gasten naar boven. Zo geïnspireerd heb ik Pharrell in geen jaren meer gehoord.

Zie ook:
- Nieuwe video: Jay-Z/Pharrell – I Know
- Nieuwe video: Twista ft. Pharrell – Give It Up
- Nieuwe video: Fam Lay/Pharrell – Da Beeper Record
- Nieuwe video: Pharrell feat. Snoop Dogg – That Girl
- Nieuwe video: CRS – Us Placers

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: Teriyaki Boyz/Pharrell/Busta Rhymes – ZOCK ON!

  1. Meerie

    Ik kan hier echt niet naar luisteren…teveel tekst en een rot beat eronder…Pharell kan beter.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>