Nieuwe video: Dio/Voicst – Het Is Je Boy


De videoclip van rapper Dio en rockband Voicst begint erg spannend. Een hand die gitaar speelt, stampende sneakers op het podium, een verfrommelde setlist en een eenzame microfoon. Er gaat iets gebeuren, dat voel je meteen. Langzaam wordt de spanning opgevoerd terwijl Dio door de ondergrondse gangen van één of ander muziekcomplex naar het podium loopt.

De muziek staat op ontploffen, dat hoor je niet alleen, maar je ziet het ook aan de manier waarop de videoclip is gefilmd. Tijdens het hele intro komt er geen gezicht in beeld en zien we alleen spannende kleine details. Steeds verder wordt de spanning opgevoerd, tot het uiteindelijk allemaal samenkomt op 0:48. Dio arriveert op het podium, de lichten springen aan en het eerste refrein barst los.

Potverdikkeme, dat is een mooi moment! Rock & Roll! Net zoals de titel van zijn nieuwe album. De rest van de video gaat op gaat op dezelfde voet verder, maar weet die eerste climax helaas niet meer te overtreffen. Natuurlijk blijft die kolkende mensenmassa waar Dio over crowdsurft mooi om te zien, maar er treedt toch wat gewenning op. Een beetje jammer, maar het blijft één van de beste (semi) live-video's die we kennen.

En de muziek?

Tijdens zijn kleine gastrolletjes (bijvoorbeeld in Dom, Lomp & Famous en Stuk) viel Dio ons nooit echt op, maar na dit nummer zullen we hem niet licht meer vergeten. Allemachtig wat een track! Voicst vindt zichzelf opnieuw uit en klonk nog nooit eerder zo smerig en vervormd, ongetwijfeld met dank aan producer Big2, en Dio blijft verrassend goed overeind temidden van al dat lawaai. De boodschap komt luid en duidelijk over, indrukwekkend visitekaartje!

Zie ook:
- Nieuwe video: The Opposites – Dom, Lomp & Famous
- Nieuwe video: Voicst – High As An Amsterdam Tourist
- Nieuwe video: Voicst – Feel Like A Rocket
- Nieuwe video: Voicst – Everyday I Work On The Road

Met dank aan HIJ voor de tip.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Dio/Voicst – Het Is Je Boy

  1. Kars

    Alles met voicst klinkt goed:P

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Nieuwe video: Dio/Sef - Tijdmachine | Videoclips

  3. Pingback: Nieuwe video: Dio/Sef - Aye | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>