Nieuwe video: Sia – Elastic Heart

Het nummer is al een hele tijd uit – ‘Elastic Heart’ diende als soundtrack voor de tweede Hunger Games-film, terwijl inmiddels het derde deel al in de bioscopen draait – maar nu is er eindelijk een officiële videoclip verschenen. Dit heeft alles te maken met het overweldigende succes van ‘Chandelier’ in 2014.

De videoclip. Een deel van het succes van Chandelier lag namelijk aan de fantastische videoclip, met in de hoofdrol de danseres Maddie Ziegler. Dit jonge meisje keert terug in Elastic Heart, en deze keer wordt ze bijgestaan door acteur Shia LaBeouf. Het tweetal, gekleed in huidkleurig ondergoed, danst in een enorme kooi. Zo één waarin je vroeger tijgers pootjes zag geven in een circus. De choreografie is indringend en gepassioneerd. Shia en Maddie dansen zowel met als tegen elkaar. Laat vooral je eigen interpretatie erop los zou ik zeggen, want deze dans is niet bedoeld voor een eenzijdige analyse. Sia heeft in ieder geval de juiste toon in haar videoclips gevonden, zonder er zelf onderdeel van te hoeven zijn. Prachtig!

En de muziek? Uit de bespreking die ik plaatste in 2013, maar nog altijd van toepassing is: Wat een weergaloos nummer. Bij de eerste luisterbeurt komt het een tikkeltje chaotisch over, maar na een tijdje valt alles op z’n plek. De productie van Diplo is opzettelijk mysterieus en de stem van Sia snijdt daarbij dwars door je ziel.

Lees ook: Eminem / Sia – Guts Over Fear

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>