Nieuwe video: Justice/Lenny Kravitz – Let Love Rule


Vijf sterren? Ja vijf sterren voor deze meesterlijke videoclip. Gewoon omdat regisseur Keith Schofield zo’n fantastisch concept heeft bedacht. En omdat hij het zo briljant heeft uitgewerkt. En omdat de clip tjokvol zit met leuke details. En omdat de acteur zo’n perfecte kop heeft voor deze rol. Maar vooral omdat we in tijden niet zo hebben gelachen.

De video is waarschijnlijk leuker als je hem bekijkt voordat je leest wat wij erover schrijven. Dus als je de zelfbeheersing hebt: stop na deze alinea met lezen en laat je verrassen. Voor eigenwijze bezoekers die per se eerst alles willen lezen: we zullen proberen de spoilers tot een minimum te beperken.

Wat je gaat zien is de aftiteling van een denkbeeldige film. Aan de opeenstapeling van cliché’s in het intro te zien geen film die wij graag zouden zien, maar dat maakt de rest van de clip alleen maar grappiger. Vooral omdat Keith Schofield zijn acteurs laat doen alsof de aftiteling echt bestaat, als een tastbaar voorwerp dat iedereen kan zien. Aanvankelijk vindt de hoofdrolspeler het nog wel stoer, zijn eigen aftiteling die continu door het beeld rolt, maar hij komt er al snel achter dat het ook behoorlijk lastig kan zijn. Werkelijk alles klopt aan deze video. Bij andere goede video’s hebben wij, arrogant als we zijn, na afloop altijd wel een paar ideeën over hoe het nóg beter had gekund. Maar hier waren al onze ‘zou het niet grappig zijn als…‘-suggesties gewoon al uitgewerkt. En ook leuk: alle namen in de aftiteling zijn mensen die echt bestaan en op één of andere manier in de muziekindustrie werken. Zeldzaam goede videoclip. Justice does it again.

En de muziek?

Ja kinderen, jullie kennen Lennie Kravitz alleen als die saaie meneer die je ouders zo goed vinden, maar er was een tijd dat hij écht (heus!) goede liedjes schreef. Zoals Let Love Rule bijvoorbeeld. Justice goot het in hun bekende Franse electro-jasje, maar hoefde er verder niet eens zo gek veel aan te veranderen. Tof ook dat ze de freakende saxofonist erin hebben gehouden. Hij geeft het nummer precies de juiste ‘aftiteling van een slechte film’-sfeer waardoor de video nog beter werkt.

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Nieuwe video: Justice/Lenny Kravitz – Let Love Rule

  1. DutchLady

    Hey tof nummer die gaat in mijn muziek collectie!
    Het is nu laat hier maar ik ga hem echt wel downen!

      /   Reply  / 
  2. CJ13

    Ik heb de clip idd bekeken voordat ik gekeken heb wat je erover schreef.
    1 woord: GEWELDIG!
    haha, echt goede clip en idd erg grappig!
    het nummer zelf vond ik dan weer minder, ook al past ie wel goed bij de clip. 9echt zo’n aftiteling nummer.)

      /   Reply  / 
  3. JR

    Heb hem ook eerst gekeken, hy is idd goed :p.

      /   Reply  / 
  4. wessel

    toffe clip, kende hem al maar hij is inderdaad echt goed gemaakt.

      /   Reply  / 
  5. PINHEAD

    Leuke clip maar voor mij geen 5 sterren,maar 4 sterren ofzo

      /   Reply  / 
  6. Randolph

    tuurlijk kennen wij lennie Kravitz wel! Erg goede artiest, maar dat nummer dat de meesten van mijn leeftijd juist kennen is I’ll be waiting, dat is dan weer 1 van zijn mindere nummers in mijn mening.
    de clip is trouwens erg vet.

      /   Reply  / 
  7. Pingback: Nieuwe video: Charlotte Gainsbourg/Beck – Heaven Can Wait | Videoclips

  8. Pingback: Wat was de beste video van 2009? | Videoclips

  9. Pingback: De tien beste video’s van 2009, volgens videoclips.blog | Videoclips

  10. Pingback: Nieuwe video: David Guetta/Kid Cudi – Memories | Videoclips

  11. Pingback: Nieuwe video: Chromeo – Don’t Turn The Lights On | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>