Nieuwe video: David Guetta/Kid Cudi – Memories


Dus Erik, wat hebben we vandaag geleerd? Heel goed, we mogen voortaan niet meer zo snel oordelen. Alleen omdat de preview een scene in een nachtclub laat zien, hoeft een videoclip nog niet automatisch tegen te vallen. Wat die preview bijvoorbeeld niet liet zien is dat Kid Cudi voortdurend langs spiegels loopt waardoor zijn cameraploeg per ongeluk in beeld komt. En als je dat al grappig vindt, wacht dan maar tot je ziet dat zijn cameraploeg volledig uit vrouwen bestaat. Hadden we al gezegd dat ze bloot zijn?

Achteraf hadden we natuurlijk kunnen weten dat Memories geen standaardvideo zou worden. Als de regisseur van onze favoriete video uit 2009 zich ermee bemoeit (Keith Schofield) kun je er van op aan dat er altijd wel iets interessants gebeurt. Met frisse tegenzin begonnen we te kijken, maar zodra Kid Cudi voor het eerst langs een spiegel wandelde veerden we meteen overeind: wat was dat!? Het is misschien niet zo’n ijzersterke gimmick als de aftiteling van Let Love Rule, maar het is grappig genoeg om drie minuten een glimlach op je gezicht te toveren.

Waar Memories punten verliest is het teleurstellende einde. Je wacht op een leuke uitsmijter, maar op een gegeven moment is de clip gewoon afgelopen zonder dat er iets is veranderd of uitgelegd. Verder is het wel grappig dat de ondeugende plekjes van de cameravrouwen worden bedekt door zwevende woorden, maar volgens ons had Schofield die grap nog wel wat verder kunnen uitwerken. Een video waarin we op z’n Austin Powers steeds per ongeluk niks te zien krijgen was nog veel frustrender grappiger geweest. Maar, soit, laten we vooral niet te negatief doen. Memories is een alleraardigste videoclip. Met afstand de beste die David Guetta de afgelopen jaren heeft afgeleverd.

En de muziek?

Verbeelden we het ons, of samplet Guetta hier gewoon heel brutaal het refrein van Fatboy Slim’s Right Here Right Now? Het is ‘m waarschijnlijk net niet, maar die stringsample komt er wel akelig dicht in de buurt. Dat is trouwens meteen het enige interessante dat we te zeggen hebben over dit liedje wat ons verder weinig doet. Het refrein is nog een soort van aardig, maar Kid Cudi’s coupletten zijn stomvervelend. Het zal wel weer een hit worden, maar aan ons zijn deze Memories niet besteed.

Met dank aan j006t voor de tip.

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Nieuwe video: David Guetta/Kid Cudi – Memories

  1. Kars

    Nu ik nog eens right here right now heb geluisterd.. het is inderdaad heel erg hard gejat.. njah ik vind het sowieso een beetje slappe muziek;)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>