Nieuwe video: Madonna – 4 Minutes


Ik ga er vanuit dat iedereen het nummer inmiddels al gehoord heeft? Ook het refrein, we only got four minutes to save the world, komt jullie bekend voor? Wel, Justin Timberlake overdreef niet toen hij dat zong! De wereld om hem en Madonna heen is in een hoog tempo aan het verdwijnen.

Mijn grootste bezwaar tegen deze video: het is het Franse regisseursduo Jonas & François niet gelukt om er een duidelijke lijn in aan te brengen. Er is geen verhaal, geen spanningsboog, geen grote climax op het einde… alleen een verzameling losse scenes. Maar o, wat een mooie verzameling losse scenes.

Je bent bijna geneigd om de video al zijn fouten te vergeven als je de special effects in actie ziet. Hoe de wereld verdwijnt, laagje voor laagje, milimeter voor milimeter, zoiets heb je nog nooit meegemaakt. Alles wordt verzwolgen door een enge zwarte muur en dat levert prachtige dwarsdoorsnedes op van een bord soep, een badkuip met plastic eendje en uiteindelijk ook mensen en zelfs Justin Timberlake. Het moet miljoene dollars gekost hebben om dat zo mooi weer te geven, maar de camera blijft er nooit lang bij stilstaan. Een dappere beslissing die het ‘wat de hel was dat!?‘ effect alleen nog maar vergroot.


En de muziek?

Wil je een hit? Bel Timbaland. Het enige nadeel is dat Tim Mosley altijd een gigantische stempel op de muziek drukt. 4 Minutes had net zo makkelijk de nieuwe single van Nelly Furtado of Justin Timberlake kunnen zijn, het enige wat je hoort is die vette Timbaland-sound. Maar oeh, die is in dit geval dan ook wel heel erg vet. Zelfverzekerd schallen de trompetten over een nerveuze kluwen van beats. De stemmen van Madonna en Justin vullen elkaar verrassend goed aan en ook Timbaland’s gebruikelijke kreetjes en gilletjes vallen hier wonderwel op hun plaats. Voorlopig het beste popnummer van 2008.

Zie ook:
- Nieuwe video: M. Pokora/Timbaland – Dangerous
- Nieuwe video: Justin Timberlake – Love Stoned
- Nieuwe video: Flo Rida/Timbaland – Elevator
- Nieuwe video: Timbaland – Scream
- Nieuwe video: Timbaland/One Republic – Apologize
- Nieuwe video: Timbaland – The Way I Are
- Nieuwe video: Timbaland/Timberlake/Furtado – Give It To Me
- Nieuwe video: Timbaland & The Hives – Throw It On Me
- Nieuwe video: NLT – She Said, I Said (Time We Let Go)
- Nieuwe video: 50 Cent/Timberlake/Timbaland – Ayo Technology
- Nieuwe video: Bjork – Earth Intruders
- Nieuwe video: Nelly Furtado – Say it right
- Nieuwe video: Pussycat Dolls ft. Timbaland – Wait A Minute
- Nieuwe video: Justin Timberlake – My Love

facebook share facebook share

29 Reacties // Reageer

29 thoughts on “Nieuwe video: Madonna – 4 Minutes

  1. erik

    Aaargh! Die vervloekte Warner Bros ook. Video is gewoon alweer gedelete terwijl ik erover schreef.

      /   Reply  / 
  2. erik

    Werkende versie gevonden… voor zolang het duurt.

      /   Reply  / 
  3. Female81

    Natuurlijk ziet die clip technisch gezien goed in elkaar. Maar wat een vre-se-lijk nummer. Een grote hoop overgeproduceerde chaos en bovendien érg 2006. Vroeger zette Madonna de trends, nu loopt ze er heel krampachtig achteraan. Bovendien: Madonna lijkt in het nummer meer een featuring-artist dan degene waar het écht om gaat.

    Nee, ik ben in principe geen Madonna-hater, dát is het niet. Ik heb verleden jaar zelfs een 4cd-box gemaakt met zowat al haar hits erop. Maar momenteel bekruipt me het gevoel dat ze best aan haar pensioen mag gaan denken. Bij het artwork van dat nieuwe album ‘Hard candy’ heb ik ook al mijn bedenkingen.

      /   Reply  / 
  4. PHX

    @ Female81: Ten eerste is het een duet, dat houdt in dat zowel Madonna als Justing ieder 50% van de tekst zingt, wat ook het geval is.
    Ten tweede heb je of niet goed naar het nummer geluisterd, of probeer je je eigen mening te verpakken als een vaststaand feit, maar het is geen grote hoop overgeproduceerde chaos, en al helemaal niet érg 2006 (wat is 2006 eigenlijk, of is dat weer een van jouw meningen die je portretteert als vaststaand feit?).

    En wie ben jij om te zeggen tegen een vrouw die met dit zelfde nummer wereldwijd in de top 10 (en hoger) terecht komt, en waarvan het vorige album 12 miljoen keer over de toonbank is gegaan, met pensioen moet gaan? Omdat het niet jouw smaak is?

    Maar goed, ik neem aan dat jij denkt dat Madonna wakker ligt van jouw bedenkingen… en dat ze zich er ook nog wel iets van zal aantrekken. NOT!

      /   Reply  / 
  5. erik

    Verschillende mensen hebben verschillende meningen, dat is toch niet zo erg? Je kan onmogelijk verwachten dat de volledige wereldbevolking dit een goed nummer vindt. ;) Het klinkt heel erg als Timbaland, als je daar niet van houdt kan ik me best voorstellen dat sommige madonna-fans afhaken.

      /   Reply  / 
  6. Female81

    Blijkbaar heb ik een fan op de tenen getrapt die elke scheet die ze laat als muziek in de oren vindt klinken.

    En nee, natuurlijk gaat ze dit niet lezen. Ik moest slechts mijn mening (nee, meer dan dat is het niet) kwijt. M’n frustratie over een nummer waarmee je minstens drie maanden lang achtervolgt gaat worden via alle vormen van media, terwijl m’n haar er bijna van overeind gaat staan, moest er even uit. Het is ook teleurstelling omdat ik in principe wel respect had voor haar.

    “En wie ben jij om te zeggen tegen een vrouw die met dit zelfde nummer wereldwijd in de top 10 (en hoger) terecht komt, en waarvan het vorige album 12 miljoen keer over de toonbank is gegaan, met pensioen moet gaan? Omdat het niet jouw smaak is?”

    Dat heet marketing. Daarmee zijn ook muziekjes als die van The Crazy Frog (nog 100 x slechter dan Madonna ooit zal zijn) massaal verkocht.

      /   Reply  / 
  7. CJ13

    Tja, het nummer doet me niet zoveel eigenlijk..
    weer een timbaland nummer en dit keer hebben Madonna en Justin het ingezongen…

    De clip ziet er wel goed uit..Madonna iets te jong naar mijn idee haha

    K heb nog wel een andere tip:
    Skin (van Skunk Anansie) – Tear Down These Houses
    http://www.youtube.com/watch?v=wQMQW2PoF4Y

      /   Reply  / 
  8. S

    Vind t nummer eigenlijk een beetje slap. Ik weet niet. Doet me echt niet veel.

    Clip is erg goed

      /   Reply  / 
  9. MASIS

    1 woord:

    geweldig!!!!!!!!!!

    tot nu toe beste videoclip van het jaar, hier wachtte ik al maanden op en hij is zo gaaaaf, terecht dat madonna nummer 1 is in de top 100!:D

      /   Reply  / 
  10. Megan

    jammer doet het al niet meer..

      /   Reply  / 
  11. erik

    Ja, erg vermoeiend spelletje dit. Ik heb deze video vandaag al een keer of vijftien moeten vervangen. Onzinnig gedoe. Iedereen de video wil zien kan hem makkelijk vinden.

    Maar goed, op het moment van schrijven doet de video het weer!

      /   Reply  / 
  12. rico

    wauw wat een prachtige clip! echt visueel vuurwerk! het nummer is een ‘grower’ in het begin wennen…maar ik ben hooked….zalig! sorry maar La Ciccone kan nog steeds niks fout doen in mijn boekje

      /   Reply  / 
  13. Meerie

    Wat een matige clip voor zulke sterren, het nummer trekt me ook niet dat nummer dat van te voren al uitlekte klinkt veel lekkerder in het gehoor naam even kwijt..

      /   Reply  / 
  14. ..

    Lol khad niet eens de stem van justin herkend.
    Dit is een beetje te overproduced!

      /   Reply  / 
  15. MusicFan

    “4 Minutes had net zo makkelijk de nieuwe single van Nelly Furtado of Justin Timberlake kunnen zijn, het enige wat je hoort is die vette Timbaland-sound”

    Ik ben het niet met je eens. Nelly heeft een veel folkser en natuurlijker geluid bij haar muziek. Ik vind dit nummer absoluut geen nummer voor haar.

      /   Reply  / 
  16. erik

    Zelfs niet als je het vergelijkt met liedjes als Maneater of Promiscuous?

      /   Reply  / 
  17. LAX

    Nee, ik vind dit niet lijken op nummers van Nelly Furtado. Ik hoor toch duidelijk dat het geheel overgoten is met een Madonnasausje.

      /   Reply  / 
  18. manuela

    ik vind madonna een beetje te oud worden voor deze outfits ik prefereer haar liever aan de outfits die ze droeg tijden frozen of american style dat si meer haar dit is te overdreven.
    het nummer opzich is niet mis maar ik snap die video niet echt wat heeft dit met het 4 minuten van de werled redden te maken heeft iemand een idee?

      /   Reply  / 
  19. HDG

    PHX: ben jij zo’n overgeflipt stalkerig fanaatje? Blugh… doe niet alsof Madonna je moeder is maar accepteer eens een mening van een ander… Weerhoud mij niet om te zeggen dat ik een nog grotere fan van Madonna ben dan jij… maar van dat fanaatachtige: “wie ben jij om te zeggen…” Bah bah… hou niet van dat soort mensen! En wie ben ik om dat te zeggen? Ik geef gewoon mijn mening!!!
    LOVE MADONNA :P

      /   Reply  / 
  20. Debby

    Ik weet niet wat ik van d’r moet denken..

    Dat ze misschien wat jonger wilt blijven door een sound van Justin en Timberland in haar muziek te mixen? Ik vind het nummer té overproduced en klinkt nogal irritant in mijn oren. Nee, vind dit totaal niks!

      /   Reply  / 
  21. Marloes

    Wow, geweldige clip!
    Ik heb het ook wel het idee dat Madonna zo jonger probeert te blijven, maar het is niet echt heel vernieuwend.

      /   Reply  / 
  22. PINHEAD

    Lekker nummer en mooie clip idd,maar ik denk dat ze nu ze wat ouder is geworden zich wat meer moet storten in muziek ala ‘American Pie’ en minder in hippe popmuziek,want straks is ze 60 en staat ze nog half naakt te dansen in videoclips,en dat wil je niet zien denk ik zo…

      /   Reply  / 
  23. EL87

    @ PHX: MOOI! -> Ik vind Madonna wel goed en OK, ze wordt wat ouder, maar dat zegt dan toch niet dat ze geen muziek meer mag maken?

    Ik ben een fan van Justine Timberlake en hij is dan ook heel goed en ik vind dit een Zalig nummer! Hopelijk staan er zo nog meer op madonna’s nieuwe CD! Je wordt dit lied maar niet beu he!

    MASIS = You’re Damn Right!

      /   Reply  / 
  24. YDR

    Ik word dit lied ook maar niet beu en ik denk altijd: Ok, ik luister het nog 1 keer, en dan zet ik het echt wel af! =) HAHA

    Madonna wordt voor sommige danspasjes toch wel wat oud, niet? Voor de rest is Madonna echt wel goed!! Ze gaat gewoon mee met haar tijd!!

    Goed Lied!!

      /   Reply  / 
  25. Martine

    Hoi!
    Begrijp ik nou dat jij die clip hebt geplaatst?
    Ik heb een klein stukje uit de clip nodig voor een poweppoint presentatie, dat fragment dat ze in het gangpad lopen vol met shampoo’s ed. Kan jij me misschien daaraan helpen? Of iemand anders?
    hope so!!!

      /   Reply  / 
  26. lol

    lol liedje

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>