Meest memorabele videoclip van 2015: stemronde 3

In de vorige ronde hebben jullie genomineerd: Stromae met Quand C’est (23% van de stemmen), Bad Blood van Taylor Swift (21 % van de stemmen) en Madonna’s Bitch I’m Madonna (12 % van de stemmen). Kies nu je favorieten voor de derde en laatste nominatieronde!

De uitleg nog eens: We gaan dat dit jaar doen aan de hand van drie stemrondes, waarbij er telkens drie videoclips door jullie worden genomineerd. Uiteindelijk zullen tien videoclips (de negen genomineerden + de nummer vier met de meeste stemmen) tegen elkaar strijden om de titel ‘meest memorabele videoclip van 2015′. Eerdere edities werden gewonnen door Miley Cyrus met Wrecking Ball (2013) en Nicki Minaj met Anaconda (2014). Breng hieronder jouw stem uit op de clips die je wilt nomineren. Je mag er zoveel kiezen als je zelf wilt.

Meest memorabele videoclip van 2015 - stemronde 3. Wie nomineer je?

 • Adele - Hello (19%)
 • Naughty Boy / Beyoncé / Arrow Benjamin - Runnin' (Lose It All) (17%)
 • Rihanna - Bitch Better Have My Money (14%)
 • Drake - Hotline Bling (13%)
 • Taylor Swift - Wildest Dreams (9%)
 • Lady Gaga - Till It Happens To You (8%)
 • M.I.A. - Borders (6%)
 • Beyoncé / Nicki Minaj - Feeling Myself (6%)
 • Justin Bieber - Sorry (4%)
 • David Bowie - Blackstar (4%)
 • Kendrick Lamar - Alright (1%)
Loading ... Loading ...

De clips heb ik geselecteerd op basis van verschijningsdatum (deze zijn allemaal in de eerste helft van 2015 verschenen) en aan de hand van populariteit, gecreëerde buzz en aandacht in de (sociale) media. Hieronder kun je ze nog eens bekijken om je geheugen op te frissen. De drie clips met de meeste stemmen kwalificeren zich automatisch voor de finaleronde.

Adele – Hello
De clip die het meest bekeken werd in 24 uur, daarmee zelfs populairder was dan de trailer van Star Wars en Taylor Swift onttroonde: Adele’s comeback is gigantisch en de clip van monsterhit Hello is voer voor talloze parodieën.Drake – Hotline Bling

Drake’s grootste hit tot dusver, met een videoclip die viral ging. De danspasjes van de rapper zijn namelijk behoorlijk ludiek en werden voer voor memes op het internet. De eerste paar weken was Hotline Bling een Apple Music exclusive, maar inmiddels heeft de clip ook op youtube al meer dan 200 miljoen views.

Lady Gaga – Till It Happens To You
Een clip die weinig aan de verbeelding overlaat en daarom een behoorlijke indruk maakte. Lady Gaga scoorde in 2015 misschien niet in de charts, maar bewees zich wel als allround artiest met een succesvol jazz-album, een fantastische Sound of Music-medley tijdens de Oscars en deze ballade, waarmee ze de verkrachtingscultuur op de Amerikaanse campus aankaart.


Naughty Boy / Beyoncé / Arrow Benjamin – Runnin’ (Lose It All)
Waanzinnige clip waarin twee geliefden een choreografie uitvoeren op de bodem van een oceaan. Alice Modolo en Guillaume Néry, twee professionele freedivers, sleuren je mee in een fascinerend schouwspel.

Justin Bieber – Sorry
De heropstanding van Justin Bieber is bewonderenswaardig. In Sorry schittert de Canadees zelf in afwezigheid, maar de danscrews Royal Family en Request geven een kleurrijke en opzwepende performance.

Taylor Swift – Wildest Dreams
Een clip gebasseerd op de klassieke Hollywood-romances zoals die van Elizabeth Taylor en Richard Burton, geregisseerd door de getalenteerde Joseph Kahn. Prachtige beelden van Zuid-Afrika.

David Bowie – Blackstar
Ok, om eerlijk te zijn weet ik niet precies wat er allemaal gaande is in deze videoclip, maar hij intrigeert van begin tot eind. Echt David Bowiaans zullen we maar zeggen.

Kendrick Lamar – Alright 
Een clip vol symboliek en een prachtige cinematografie. Het nummer Alright heeft als thema ‘verlossing’ en dat wordt hier op een slimme en intrigerende manier verbeeld.

Rihanna – Bitch Better Have Money
Een mini-speelfilm, waarin het thema white privilege op een onconventionele manier wordt benaderd. Uiteraard met een rauw randje, zoals je van Rihanna gewend bent. Heel wat beter dan FourFiveSeconds als je het mij vraagt, maar dat is persoonlijk.

M.I.A. – Borders
M.I.A. is één van de weinige zangeressen die de wereldproblematiek goed weet te verwoorden en te verbeelden, zoals ze hier doet met de oorlog en de vluchtelingenproblematiek. Het proberen te ontsnappen van je lot wordt op een indringende manier weergegeven.

Beyoncé / Nicki Minaj – Feeling Myself
Op youtube kun je alleen een preview vinden, omdat Feeling Myself een *zucht* Tidal Exclusive is. Maar het was beslist één van de meest spraakmakende clips van 2015, met deze twee wereldsterren die samen lol trappen.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Meest memorabele videoclip van 2015: stemronde 3

 1. MASH

  Runnin’ en Hello zijn juweeltjes! Dus deze twee voor mij deze ronde.

    /   Reply  / 
 2. Niels

  Ben jij eigenlijk een fan van Lady Gaga? (Ik wel.) Dat vraag ik omdat ze hier tussen staat met ‘Til It Happens To You’ en dat geen hit was zoals ‘Sorry’ van Justin Bieber of ‘Bitch Better Have My Money’ van Rihanna.

  Want als we heel eerlijk zijn, dan was Lady Gaga dit jaar, qua muziek dan, voor het grote publiek ”onzichtbaar” (geen hits). Natuurlijk niet voor de mensen die fan van haar zijn en haar volgen. ‘Til It Happens To You’ is dan (gelukkig) ook niet geschreven met een hit als doel. En Lady Gaga zal ook nooit echt onzichtbaar kunnen zijn, of ze nou een hit heeft of niet.

    /   Reply  / 
  1. Arvid Auteur

   Hoewel het inderdaad geen hit was (en ook niet met dat doel gemaakt) heeft de videoclip op sociale media meer impact gehad dan minder interessante clips die wél hits waren. Daarom heb ik Till It Happens To You toch uitgekozen. Quand C’est van Stromae bijvoorbeeld is ook geen hit geworden, maar de videoclip had wel een enorme impact.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>