Nieuwe video: Sanna Nielsen – Undo

We zitten alweer in het voorjaar en dat betekent dat het Eurovisie Songfestival eraan zit te komen. Net als vorig jaar zal ik op deze blog zoveel mogelijk videoclips bespreken van deelnemers. De aankomende editie van het Songfestival vindt plaat op zaterdag 10 mei. De meeste landen moeten echter eerst nog de halve finales overleven. Nederland zal, evenals België, aantreden in de eerste halve finale op 6 mei; de tweede staat vervolgens gepland voor 8 mei. Vandaag een land dat ieder jaar eindigt in de bovenste regionen: Zweden stuurt Sanna Nielsen met Undo.

Waarom kijken? Net als ‘onze’ inzending levert Zweden een mooie sferische clip af, die het gevoel van het nummer versterkt. Het is donker en het is vooral veel Sanna Nielsen, maar door het gebruik van subtiele lichtvoering (zoals het afsteken van een lucifer, een enkele spotlight en een regen van glinsteringen) creëert regisseur Mats Udd een intieme sfeer. Dansers die poeder in de rondte strooien worden in slowmotion afgespeeld. En Sanna geeft met haar gekwelde mimiek precies de juiste emotie mee. Een clip met stijl dus, zo zien we ze graag.

En de muziek? Toch weer Zweden hè. Dat Eurovisie-land bij uitstek slaat eigenlijk elk jaar de spijker op zijn kop. Ook Undo is weer van een bovencategorie. Een prachtig opgebouwde ballad, die helemaal van deze tijd voelt. Een refrein dat zich onmiddellijk vastbijt in je geheugen, goed gezongen en een tekst over liefdesverdriet (doet het altijd goed). Persoonlijk denk ik dat er na Loreen en Emmelie niet weer een vrouw zal winnen, en ik geef om die reden Aram (Armenië) net iets meer kans op de overwinning. Maar hoog eindigen gaat Sanna Nielsen definitief.

Eerder besproken van de aankomende editie van het Songfestival:
TEO – Cheesecake (Wit-Rusland)
The Common Linnets – Calm After The Storm (Nederland)
Aram MP3 – Not Alone (Armenië)
Conchita Wurst – Rise Like A Phoenix (Oostenrijk)
Mei Finegold – Same Heart (Israël)
Ruth Lorenzo – Dancing In The Rain (Spanje)
Valentina Monetta – Maybe (San Marino)

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: Sanna Nielsen – Undo

  1. brmns

    Live is er ook bijna geen verschil te horen met de studioversie, top!

      /   Reply  / 
  2. Iva

    Zeker een van de beste van dit jaar! 3/37 bij mij.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>