Nieuwe video: Beyoncé – Heaven

Reken maar op véél Beyoncé de komende tijd hier op videoclips.blog, want zij bracht totaal onverwachts een gloednieuw album uit met maar liefst zeventien videoclips! Dat kunnen we natuurlijk alleen maar toejuichen en daarom gaan we álle clips bespreken. In willekeurige volgorde. Vandaag het aangrijpende Heaven.

Waarom kijken? Hoewel fans vermoeden dat Heaven een nummer is over de miskraam van Beyoncé, toont de video beelden van een te vroeg gestorven vrouw. De pijn is voelbaar, omdat er wordt geschakeld tussen hartverscheurende momenten in de kerk en vrolijke flashbacks van een tijd waar er nog niets aan de hand leek. Dit is er één in de categorie ‘soms zeggen beelden meer dan duizend woorden’. Wat mij betreft zijn er wel wat overdreven veel christelijke referenties en die laatste halve minuut bezorgde me bijna een epileptische aanval.

En de muziek? Een stemmige ballad, die op menig begrafenis zal worden afgespeeld. De tekst leent zich in het bijzonder voor mensen die vroegtijdig zijn overleden. Eventjes was ik bang dat Beyoncé zich zou gaan overschreeuwen in de climax, zoals ze dat weleens vaker doet op rustige nummers, maar gelukkig blijft het bij een enkele kerm. Mooi nummer!

Wat is jouw favoriete videoclip van het visuele album Beyoncé?

 • Partition (13%)
 • Pretty Hurts (13%)
 • Drunk In Love (ft. Jay-Z) (11%)
 • ***Flawless (ft. Chimamanda Ngozi Adiche) (9%)
 • XO (7%)
 • Mine (ft. Drake) (7%)
 • Blow (6%)
 • Jealous (6%)
 • Blue (ft. Blue Ivy) (6%)
 • Heaven (5%)
 • Haunted (5%)
 • Rocket (5%)
 • Superpower (ft. Frank Ocean) (4%)
 • No Angel (2%)
Loading ... Loading ...

Eerder besproken videoclips van het visuele album Beyoncé:
Nieuwe video: Beyoncé – Haunted
Nieuwe video: Beyoncé – Drunk In Love
Nieuwe video: Beyoncé – Pretty Hurts
Nieuwe video: Beyoncé – XO
Nieuwe video: Beyoncé / Drake – Mine
Nieuwe video: Beyoncé – Blow

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>