Nieuwe video: Beyoncé – No Angel

Nee we zijn nog steeds niet klaar met Beyoncé, want zij bracht totaal onverwachts een gloednieuwe plaat uit met maar liefst zeventien videoclips! Dat kunnen we natuurlijk alleen maar toejuichen en daarom gaan we álle clips bespreken. In willekeurige volgorde. Vandaag het minimalistische R&B-nummer No Angel.

Waarom kijken? De videoclip bij No Angel is een ontroerende trip door de hiphopcultuur van Houston. Ooit gehoord van Scarface, Willie D, Z-Ro of Bun B? Het zijn allemaal rappers uit die omgeving en ze worden hier stuk voor stuk geportretteerd. De ene laat zijn gouden tanden zien, de ander steekt een jointje op en weer een ander toont zijn kroost. Eén ding hebben ze in ieder geval gemeen: ze kijken allemaal ontzettend moeilijk in de camera.
Beyoncé eert hiermee de plaats waar zij is opgegroeid. Een plek waar je opzettelijk gaten in je panty’s trekt en waar een gelikte auto een must have is. Intrigerend inkijkje, maar niet mijn favoriete clip.

En de muziek? Ook zeker niet mijn favoriete nummer van Beyoncé’s titelloze nieuwe plaat. Na een aantal luisterbeurten begon ik No Angel zelfs te skippen, omdat ik me stoorde aan die hoge, geknepen stukken vol valse lucht. Het experimenteren met beats en synths, zoals dat aan het einde van de track gebeurt, had van mij dan juist weer een stuk langer mogen duren. Net voordat het écht lekker wordt, is No Angel afgelopen.

Wat is jouw favoriete videoclip van het visuele album Beyoncé?

 • Partition (13%)
 • Pretty Hurts (13%)
 • Drunk In Love (ft. Jay-Z) (11%)
 • ***Flawless (ft. Chimamanda Ngozi Adiche) (9%)
 • XO (7%)
 • Mine (ft. Drake) (7%)
 • Blow (6%)
 • Jealous (6%)
 • Blue (ft. Blue Ivy) (6%)
 • Heaven (5%)
 • Haunted (5%)
 • Rocket (5%)
 • Superpower (ft. Frank Ocean) (4%)
 • No Angel (2%)
Loading ... Loading ...

Eerder besproken:
Nieuwe video: Beyoncé – Haunted
Nieuwe video: Beyoncé – Drunk In Love
Nieuwe video: Beyoncé – Pretty Hurts
Nieuwe video: Beyoncé – XO
Nieuwe video: Beyoncé / Drake – Mine
Nieuwe video: Beyoncé – Blow
Nieuwe video: Beyoncé – Heaven
Nieuwe video: Beyoncé / Blue Ivy – Blue
Nieuwe video: Beyoncé – Partition

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>